Ingredienser
20 stykker torsketunge
1 dl hvetemel
2 stykker egg, sammenpisket
2 – 3 dl loff, smuler
2 ss sesamfrø
salt
pepper
olje, eller smør til steking
1 bunt ruccolasalat
1 bunt dill
0.5 stk sitron
olivenolje
Pancetta og appelsinsaus
100 g pancetta, evt. bacon
1 stk sjalottløk
2 dl appelsin, ferskpresset saft
1 ss soyasaus
50 g smør
Slik gjør du:
• Skyll, rens og tørk torsketungene. Vend tungene først i mel tilsatt salt og pepper etter smak, så i egg og til slutt i loffsmuler blandet med sesamfrø.
• Stek de panerte torsketungene i en stekepanne med smør og olje. Skru ned varmen og etterstek i 8-10 minutter.
• Skjær pancettaen i små biter og fres dem i smøret sammen med sjalottløken. Hell av fettet og ta vare på det.
• Tilsett appelsinsaften og la det koke inn til nesten sirupskonsistens. Ha i soyasaus og stekefettet.
• Lag en liten salat av ruccola og dill. Bland inn litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt.
• Legg litt salat midt på tallerkenen, de sprøstekte torsketungene rundt og sausen litt her og der.